2003 harmadik negyedévében alakult társaságunk. Ablak a Napra Bt. Adószám:21948215-2-42 Cg. 01-06-764529. Még ebben az évben megkezdtük tevékenységünket (üzlethelység és kialakult beszállítói kör nélkül) de év végére több mint 2 m forintos bevételt értünk el. Ebben az évben a műanyag nyílászáró csere és kereskedelem volt a kizárólagos szolgáltatásunk.

2004-ben a hőszigetelt ablak és ajtó forgalmazáson kívül bővültünk a különféle árnyékolástechnikai elemek kereskedelmével és beépítésével. Nagy keresletet elégítettünk ki a változatos színben rendelhető redőny, szúnyogháló, napellenző termékeinkkel. Sok energiát fordítottunk kis társaságunk műanyag ajtó és műanyag ablak piacon való elhelyezésére.

A 2005-ös év első felében kialakítottuk cégünk beszállítói körét, működési helyét, piaci pozícióját. A második félévre a cégbe tett befektetésünk meghozta gyümölcsét, megrendelési állományunk megugrott, üzletünket, márkanevünket bevezettük a piacra. Budapesten a XI. kerületben üzlet és iroda helységünk ismert lett, ha ajtó csere vagy ablak csere merült fel egyéni lakásfelújítást végzőknél akkor gyakran cégünket választották. Bejárati ajtó kínálatunk bővült a fém biztonsági ajtó termékekkel ami azóta is kedvelt nyílászáró ügyfeleink körében, kedvező ára és masszív, ámde tetszetős kivitele miatt.

2006-ra cégünk már jó gyakorlattal kiváló referenciákkal vállalta és teljesítette a napi szinten érkező megrendeléseket. A folyamatos hirdetéseink és jó minőségben végzett munkánk miatt a piaci ismertségünk nőtt, építőipari cégek, építtetők is visszatérő vásárlóink lettek. A képződő nyereséget visszaforgattuk vállalkozásunkba így 2006-ban stratégiai beruházásokat is elvégeztünk. (gépesítés, termelő berendezések és teherautó vásárlás). Már ebben az évben elkezdtük tervezni a megújuló energia hasznosítással foglalkozó üzletágunk bevezetését. Az energiatakarékos nyílászárók forgalmazása hosszú távú terveink szerint kiválóan illeszkedik a szolár technikai megoldásokhoz. Cégünk filozófiája szerint az ingyen energia fogalma egyáltalán nem elérhetetlen a modern műanyag nyílászárók és a napkollektorok megfelelő alkalmazásával.

A 2007-es évre stabil alkalmazotti állománnyal rendelkeztünk (6 fő) és sikeresen tovább vittük kezdeti stratégiánkat. Budapesti irodánk mellé 1 raktárral bővültünk. Műanyag nyílászáró forgalmazó és beépítőként kiemelt elismerésben részesültünk az év folyamán a Profi Nyílászáró Centrum Kft. cégtől stratégiai partnerként. Bevételeink dinamikusan nőttek melyet a jó minőségű ablakainknak és gyakorlott beépítési szaktudásunknak köszönhetünk.

2008-ban cégünk hosszú előkészítés után az energia takarékosság előtérbe kerülésével megkezdte szolár technikával kapcsolatos termékek forgalmazását és telepítését. Irodánkban megtekinthető és kipróbálható egy működő napkollektor rendszer, mely fűtésre és hűtésre is használható. Napkollektor megoldásainkkal a ház és medence fűtését tesszük időszakosan ingyenessé, napelem telepítésével pedig háztartásának áram felhasználásának árát csökkentjük. Gépparkunkat és eszköz állományunkat jelentősen növeltük, így bővítve társaságunk kapacitását. Nyílászáró rendelési állományunk ebben az évben is stabilan nőtt, választékunk további nyílászáró márkákkal bővült.

2009-re szolgáltatási körünk a teljessé vált. “Ha az energia takarékosság fontos Önnek akkor az Ablak a Napra Bt. a megfelelő partnere lesz!” mottóval és megújuló energia felhasználásával kezdtünk az évnek.

Komplett megoldást nyújtunk energiatakarékos elképzeléseinek, műanyag nyílászáróinkkal, árnyékolástechnikai termékeinkkel valamint napkollektor telepítésével.

Az Ablak a Napra Bt. az elmúlt 6 évben megbízható partnerként jelent meg több száz egyéni lakás felújítást végző családi beruházásokban, építkezésekben, valamint nagy beruházások nyílászáró beszállítójaként és beszerelőjeként (pl. XIII. Frangepán u.17-19 Monicomp irodaház, Acura ház Nyergesújfalu, XI. Kondorosi út 45) is. Hitelállományunk nincs, peres ügyünk vagy fogyasztóvédelmi bírságunk sincsen, és hat éves működésünk alatt nem is volt.

Kitüntetett figyelemmel fordulunk az Ön elképzelései és igényei felé!

Füzes József és Kocsis István
ügyvezetők